Dyrlægehuset Gentofte
faelles_8.png

Dyrlæger med erfaring i tandbehandling og hudsygdomme.

Læs om vores dyrlæger og deres kompetencer.

Dyrlægehuset Gentofte - Tlf. 39681949 - Brogårdsvej 10, 2820 Gentofte - lige ved Gentofte Station
_DSC1180.jpg

   Ansatte

Af Fotograf Annett Ahrends

Dyrlæge Tina Nielsen

Tina har været med i Dyrlægehuset siden april 2016. Siden Tina blev uddannet dyrlæge i 2005 har hun nydt arbejdet i smådyrspraksis med at hjælpe og tage sig godt af kæledyr og deres ejere. Efter afsluttende speciale omhandlende forskning i ny bedøvelsesmetode af marsvin blev Tina ansat i smådyrssektionen på Ringe Dyrehospital. Fra 2006-2014 har Tina arbejdet passioneret med tandbehandlinger, medicinske og kirurgiske patienter både hunde , katte,  gnavere på Avedøre Dyreklinik - og sidenhen på Hovedvejens Dyreklinik i Glostrup. Med særlig interesse indenfor intern medicin, geriatriske patienter, hudlidelser, hunde- og kattesygdomme samt kaniner og gnavere. Tina videreuddanner sig løbende via kurser i ind- og udland for at holde sig fagligt opdateret.
I sin fritid er hun ivrig sportsudøver og friluftsmenneske. Hun er mor til to skønne drenge og bor i Hvidovre.    


Af Fotograf Annett Ahrends

Dyrlæge Nicole Gutman

Nicole har været ansat på klinikken siden oktober 2018. Hun er uddannet fra Københavns Universitet i 2015 og har efterfølgende arbejdet både i Danmark og i udlandet hvor hun har erhvervet sig en masse værdifuld faglig viden og erfaring. Hendes interesseområder er hundesygdomme, infektionsmedicin samt bløddelskirurgi.
Nicole har desuden forsket på Københavns Universitet i bakterielle sygdomme og antibiotikaresistens. Hendes tilgang til faget og patienten er derfor altid med fokus på ansvarligt forbrug af antibiotika således at dyret både skånes og behandles på bedst mulige vis i sygdomsforløbet og med samtidig hensyntagen til antibiotikaresistens.
Nicole uddanner sig løbende via kurser og seminarer så hun kontinuerligt kan opdatere og dygtiggøre sig inden for veterinærmedicin.


Af Fotograf Annett Ahrends

Dyrlæge Lisa Jønholt

Lisa er barselsvikar for Nicole. Lisa har siden 2012 arbejdet indenfor forskning af bl.a. overvægt og diabetes hos hunde, grise og gnavere hos Novo Nordisk. Lisa Har desuden dygtiggjort sig indenfor kirurgi i USA, hvor hun har arbejdet som frivillig på dyreinternater i Mississippi.
Lisas anden store interesse er adfærd og træning af dyr. Hun har gennem sit speciale forsket i klikkertræning, for at forbedre dyremodeller samt dyrevelfærd. Lisa efteruddanner sig løbende via seminarer og kurser for at dygtiggøre sig og følge med i den veterinære udvikling.


Af Fotograf Annett Ahrends

Ejer og sekretær Janne Kongsholm

Janne har været “medhjælpende hustru” i dyrlæge Henning Kongsholms klinikker siden starten af 80érne. Efter Hennings død har Janne overtaget den administrative del af klinikken. Janne varetager herudover bl.a. sekretærfunktionen med telefonpasning, booking af tider, oprettelse af journaler og salg af terapeutiske diæter. Janne er desuden uddannet socialrådgiver, autoriseret sexolog og parterapeut.


Dyrlægestuderende Morten Malmberg

Morten flyttede fra Aarhus til København for at starte på sin drømmeuddannelse til dyrlæge i 2016. I 2019 blev han en del af holdet på klinikken. Under hans opvækst har der altid været forskellige dyr i familien såsom hunde, rotter, øgler og fugle. Derudover har Morten arbejdet frivilligt i Animal Ambassadors med det formål at udbrede kendskabet til reptiler og andre eksotiske kæledyr. Derfor har han en bred viden om og et godt tag på mange forskellige dyrearter. 
På studiet har Morten udviklet en interesse for lægemidler og deres virkning i kroppen. En uslukkelig nysgerrighed og lysten til at lære, er hvad der driver Morten i hans studie og arbejdsliv her i klinikken.


Sofie st hjælper.jpg

Dyrlægestuderende Sofie Pedersen

Sofie er dyrlægestuderende og startede på studiet i 2017. Hun blev en del af klinikken i 2018. Sofie er opvokset i et hjem med mange hunde, hvor der også har været flere kuld hvalpe. Hun har derfor et naturligt tag på hunde samt god erfaring med hundeopdræt.
Sofie er altid nysgerrig på ny viden, både når hun arbejder i klinikken eller er på sit studie.


Af Fotograf Annett Ahrends

Dyrlægestuderende Mette Ernst

Mette afslutter sin dyrlægeuddannelse i 2020. Hun var i frivillig praktik hos os i 2016, hvor hun var en stor hjælp på klinikken og faldt hurtigt til. Et godt samarbejde blomstrede og Mette blev derfor en fast del af klinikken februar 2019. Mette har i mellemtiden været i praktik på forskellige dyrehospitaler, specialklinikker og andre almene praksis, samt gennemført sine praktiske rotationer på studiet og hun har der suget en masse viden til sig. Særlig interesse har Mette fået for hudproblemer, tænder og bløddelskirurgi. Mette arbejder sideløbende på Novo Nordisk, hvorfor hun har fået stort kendskab til små gnavere.


Historie:

Minde om Dyrlæge Henning Kongsholm (f: 11.10.1946 -  d: 10.4.2016.)

Dyrlæge Kongsholm, tidligere Gentoftegades Dyreklinik

Dyrlægehuset Gentofte blev grundlagt af dyrlæge Henning Kongsholm 1.marts 2016. Dyrlæge Kongsholm blev uddannet i 1976 og har haft en lang karriere som bl.a. ejer af dyrlægepraksis i Valby, på Østerbro samt den populære Gentoftegades Dyreklinik.

Henning Kongsholm og dyrlæge Mark Krabbe udviklede et læremester/elevforhold og supplerede hinanden med ny teoretisk viden og 40 års praktisk erfaring. Desværre gik Henning Kongsholm bort kort tid efter etableringen af den nye klinik “Dyrlægehuset Gentofte”. 
Klinikkens videre skæbne blev herefter afhængig af dyrlæge Mark Krabbe og Hennings kone, Janne Kongsholm, der har været “medhjælpende hustru” i klinikkerne gennem alle årene.

Vi har efterfølgende ansat to dygtige dyrlæger, Tina Nielsen og Nicole Gutman og sammen vil vi sikre den fremtidige drift af klinikken med et højt niveau af faglighed, personlig service og engagement i “Gentoftegades Dyreklinik”s  ånd.