Dyrlægehuset Gentofte

Pas til hund og kat, rabies vaccine og ormekur.

Forud for rejse mellem EU-lande skal dit kæledyr vaccineres mod Rabies, og afhængig af destination evt. have en ormekur før afrejse.

Rejse med kæledyr

 

Rejse med hund, kat eller fritte på EU-kæledyrspas

Hvis man vil have sit kæledyr med på ferie, er det vigtigt at kende til lovkravene, der skal opfyldes for at kunne gøre det smidigt og uden unødige stop på turen. Inden for EU er der krav om et kæledyrspas, som er unikt for dit kæledyr. Passet følger dyret og ikke ejeren, derfor er det vigtigt, at det følger med ved køb af et dyr, som allerede har fået udstedt et pas. For at kunne sikre, at passet hører til dyret, er der samtidig krav til, at dyret har en unik mærkning, enten i form af chipmærkning eller letlæselig øremærkning. I passet dokumenteres, at de påkrævede vacciner eller ormebehandlinger m.m., er udført rettidigt og i overensstemmelse med det pågældende lands krav forud for indrejse. 

Rejser indenfor EU: 

  • Samtlige lande har krav om en gyldig rabiesvaccine. Hvis dyret aldrig har været rabiesvaccineret før, er den først gyldig 21 dage efter den er indgivet. Dette tidsrum tillader en tilstrækkelig dannelse af antistoffer som skal sikre immunitet mod rabies. Afhængig af vaccineproducent og dyrets alder, skal denne vaccine evt. gentages igen inden for 1 år, og dernæst hver 3. år.

  • Individuelle lande har desuden krav om forebyggende ormebehandling 120-24 timer før indrejse og / eller gennemrejse i landet.
    Disse lande indbefatter (2016): Finland, Irland, Malta, Storbritannien og Norge.

  • Kæledyrspas kan kun udstedes af en bemyndiget dyrlæge.

  • Rejser man med fly anbefales det tillige at undersøge det enkelte flyselskabs krav, da de kan adskille sig fra landets krav.

  • I flere lande (f.eks i landene omkring Middelhavet) er der øget risiko for forskellige sygdomme, heriblandt vektorbårne sygdomme. Det kan derfor være fornuftigt at kontakte din dyrlæge og høre, hvordan du kan forebygge imod disse.

  • Læs mere om rejse med dyr på fødevarestyrelsens hjemmeside.